kolmapäev, 19. mai 2010

Kevadraju - epitsenter Ingliste

Pühapäeva pealelõunat tabas Ingliste piirkonda tugev raju. Ilm seni kogus ja kogus soojust ja niiskust, kuni lõppes see kõik suure pauguga. Alanud tugev äikesevihm , mis sõna otses mõttes taevast alla kallas, moodustas otsemaid põldudele järvekesi, sest pinnas ei suutnud kõike alla neelata. Kus veel kuhugi voolata oli, võttis see kaasa mulda ja viis minema. Inglistet läbiva Keila jõe tase tõusis momentaalselt.
Pea asendus vihm rahega, mille terad olid sõrmeotsa suurused. Augustatud ja murtud said rahe poolt nii rabarberielehed, kui tulbid. Äikesetormile andsid alla ka mõned suuremad puud.
Kõige suurema kahju aga korraldas äike. Õnneks keegi külaalenikest koduta ei jäänud. Arvatavasti ei olnud majapidamist ega korterit, mille ta puutumata oleks jätnud. Elioni valguskaabliga ühendatud arvutid said kõige enam kannatada, kaablis tekkinud ülepinge võttis interneti ühenduse ja purustas seadmeid. Lisaks sähvisid tuld välja kõiksugu kodused elektri- seadmed. Nii lõigatigi Ingliste muust maailmast mõneks ajaks ära. Seda imelikum oli hiljem kuulda, et naaberasundustes oli möödunud pühapäeva pärastlõuna väga rahulikult.
Vaata Meelise tehtud videoid mudavoolust http://mel.monkey.ee/tag/ingliste/

Posted by Picasa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar