reede, 5. oktoober 2018

Ühiskaardid müügil ka Ingliste raamatukogus!

Ühiskaartide kasutamine Raplamaal alates 01.10.2018

Alates 01.10.2018 varustatakse Raplamaa bussid uue piletimüügi süsteemiga ning avalike liinidega sõitmiseks on võimalik kasutada ÜHISKAARTI. Raplamaal hakatakse levitama Ridango kujundusega ühiskaarte (oranži värvi).
Raplamaal kehtivad ka Tallinna ja Harjumaa Ühiskaart, Atko Kohtla-Järve Ühiskaart, GoBus Ühiskaart, Tartu bussikaart, Pärnumaa Ühiskaart. Ühiskaardid on müügil Rapla Selveris, R-kioskis ja Omniva kontoris, Kohila R-kioskis. 1.oktoobrist hakkavad Ühiskaarte müüma ka Raplamaa avalike liinide bussijuhid bussides. Ühiskaart maksab 2 eurot.
Kehtnas müüakse kaarte kõigis valla raamatukogudes.
Kehtna Vallavalitsuse otsuse alusel saavad Eesti rahvastikuregistri järgi Kehtna valla sissekirjutusega kuni 19-aastased õpilased esmased ühiskaardid tasuta. Kui ühiskaart juhtub kaotsi minema või purunema, siis korduskaardi peavad õpilased või nende vanemad hankima müügikohtadest ise. Tasuta ühiskaardid jaotatakse valla koolide õpilastele koolides. Need õpilased, kes õpivad väljaspool Kehtna valda, peavad esmase tasuta ühiskaardi saamiseks pöörduma Kehtna Vallavalitsusse või Järvakandi teeninduspunkti kantseleisse. Saadud ühiskaart tuleb internetis isikustada.
Pileti ostmiseks ja sõiduõiguse registreerimiseks tuleb bussi sisenedes validaatoris registreerida oma ühiskaart. Raha saab kaardile laadida mitmel erineval moel: telefoniga, internetis aadressil www.pilet.ee, müügipunktides ja bussijuhi juures. Internetis, müügipunktis ja bussijuhi juures raha laadimisel eraldi tasu ei ole. E-rahaga ostes on bussipilet 20% odavam, pileti ostmine on lihtsam ja turvalisem nii reisijale kui bussijuhile.
Kõigil kuni 19-aastastastel (kaasa arvatud) ja üle 63 aastastel (kaasarvatud) sõitjatel on õigus avalikel maakonnaliinidel tasuta sõita. Tasuta sõiduõiguse sidumiseks ühiskaardiga tuleb kaart isikustada. Isikustada saab kaarti tasuta internetis www.pilet.ee või 1 eurose teenustasu eest müügipunktides. Bussides Ühiskaarte isikustada ei saa!
Kui tasuta sõidu õigusega sõitjal ei ole ühiskaarti, väljastab bussijuht talle 0 eurose pileti. Sel juhul on bussijuhil õigus küsida dokumenti (nt ID-kaart, õpilaspilet), mis tõendab tasuta sõidu õigust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar