esmaspäev, 3. mai 2010






Ära Tegime !

1.mai talgupäeva algus oli ilma poolest üsna trööstitu -tugev tuul, hoovihm ja külm. Kõik see ei heidutanud Varneri mäele kohale tulnud pea neljakümmet talgulist. Plaan oli töö käigus lammutada kaks kolhoosiaegse hoone varet. Puidust ümberkukkunud viljakuivati ühes silikaattellisest katlamajaga ja endine kartulisorteer. Enne lammutusaktsiooni võimaldati soovijatel saagida ja äravedada kütteks kõlbulik puitmaterjal ning kivid. Eelnev kergendas talguliste tööd ja tänu sellele said nad varem õhtule. Tööpaigas leegitses kaks lõket, kuhu visati pehkinud lauamaterjal, parem kraam veeti traktoritel Ingliste pargi lõkkeplatsile, suviste pidude tarvis. Ja siis tulid buldooserid, et lükata ümber ja pinnase alla matta allesjäänud katlamaja müürid , betoonplaadid ning kivid. Ja lõkked. Masinad hakkasid vanast autode estakaadist välja kujundama tulevast kelgumäge , mille lõplik valmissaamine võtab veel aega.
Lõunaks rõõmustas talguliste kõhtu tummine hernesupp ja magus kringel ning töö võis jälle alata. Õhtul kogunesid nooremad ja krapsakamad talgulised veel klubisse, et poole ööni tantsida.

Talgupäev ei oleks nii sujuvalt laabunud, kui ei oleks olnud tublisid abilisi. Korraldajate poolt täname : supikeetjat ja küpsetajat Annet, masinameest Kallet, alati hoolivat Lennartit. Samuti AS Inglet, OÜ Tehnikatuge , FIE Avo Vahtmäed, Pae Farmerit , Kasemäe talu ja kõiki tublisi talgulisi !



Rohkem talgupilte näed siit http://fotoalbum.ee/photos/Ingliste


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar